Followers

Tuesday, May 17, 2011

★ Sambutan Hari Guru ★



Guru umpama lilin..
Guru juga sanggup menabur ilmu dan mengajar kita dengan penuh sabar dan saksama..
Guru juga tidak pernah pinta untuk membalas jasanya..hanya kejayaan pelajarnya yang mampu membuatkan beliau tersenyum dan bangga..
Guru seperti Ibu & Ayah semasa di sekolah..
Kerana mereka mendidik kita, mengajar kita..
Jikalau seseorang guru itu merotan kita misalnya,.itu bermakna mereka sayangkan kita..Mereka berbuat demikian supaya kita sedar akan kesilapan dan kesalahan yang pernah kita lakukan..
Guru juga umpama seorang Ibu..apabila air mata nya menitis kekesalan di atas perbuatan pelajarnya, maka,.dengan secara automatisnya,.segala ilmu yang diberikan,.tidaklah berkat..
So,kawan-kawan..renung-renungkanlah..

16 MEI 2011 =  Guru penjana Transformasi Pendidikan Negara 

Asslamua'laikum ye pembaca sekalian..yihaaa! semua orang tahu kan hari ni, 16 Mei hari apa? Yes, absolutely HARI GURU lah kan..
Mula-mula sambutan ni,.macam biasa,.semua pelajar mesti,harus,wajib berada di Dewan Penggawa bagi memeriahkan majlis nih..
First-first,.alaa,macam tak biasa plak ==' haha.. nyanyian lagu Negeri Johor,.diikuti Bacaan Doa..
Yang paling..haihh =='..ye, mendengar amanat teks perucapan..kami perhatikan warga-warga pelajar SMKDPT begitu khusyuk mendengar teks perucapan tu..and lepas tu..zzzzzzzzzzzzzzz...haha

Lepas tu, ada persembahan daripada pelajar For Six Upper..tarian..kebanyakkan persembahan..nak dikatakan,.semualah persembahan Form Six Upper yang persembahkan..
Tamat cerita di dewan..haha..bye bye

Kat kelas pulak..whoahhhh! MERIAH bolee?hikkk :D
Tak caya ke kelas kiteorang ni meriah?tak caya? Sila klik sini..(sila pastikan yang anda sudah menjadi 'Friend')

Makanan menu utama kelas kami ni ialah : 

1) Nasi Lemak Ayam 


2) Air teh 0 ais..
(sedap gila seyh! nak lagi atieQah?haha)



Antara cebisan-cebisan gambar yang diambil :


Antara hidangan yang menjadi santapan kami dan para guru :)
Meriah kan?

Part of  Nilam's girls :)

Part of Nilam's boys :P
Guru comel kami : Uztazah Mashitoh & Cikgu  Rasidah (MM)
Guru yang dinanti-natikan oleh warga Nilam : Pn Rafizawati (SC 2010)
Bersama Pn. Zanawatti..cikgu SC 2011 :D

Semua tertanya-tanya kan..siapalah and bagaimanalah rupa guru kelas Nilam tahun ni..ye tak? Well,this is it... Ni lah beliau ...jeng jeng..haha..ni lah dia..seorang guru kelas yang ajar kami..subjek yang agak rumit best ! EKONOMI :)

TAMAT


p/s : tak puas lagi nak tengok? klik ni haa..


3 comments:

Tara Asrar ツ said...

haha..sweet laa <333

Scarlett O'Hara said...

How I miss my sweet moment in SMDPT.
p.s:Pn.Rashidah was may math teacher.

Anak Nilam said...

tara : owh

Scarlett : really? SMDPT? OWH...maaf bertanya , anda ini batch yang ke berapa?